top of page

הדרכת הורים

הדרכה הורית היא ייעוץ להורים המתבצע ללא השתתפות הילד. מטרת ההדרכה היא להקנות להורים כלים מעשיים להתמודדות עם קשיים בתקשורת עם ילדם, הצבת גבולות ושיתוף פעולה עם הילד.  על מנת להגיע אל הכלים המעשיים הנכונים, המדריך מסייע להורים  להבין את עולמו הפנימי של ילדם. מתוך כך מתקבלת הבנה מדויקת יותר של הקשיים איתם הוא מתמודד (מבחינה רגשית, התנהגותית, לימודית, חברתית משפחתית ועוד). בהדרכה חשוב לדון בעמדה המשותפת של ההורים מול ילדם הן מבחינת תפיסה ופרשנות אישית של המצב והן מבחינת התגובות וההתנהגויות שלהם מול הילד.  

ההדרכה מסייעת להורים לספק לילדיהם תמיכה ואמפתיה מלאה, תוך הצבת גבולות ברורים והעצמת הסמכות ההורית. זאת ממקום של הבנה טובה יותר של הילד וקשייו ותוך התחשבות באישיות הייחודית של הורים וסגנון ההורות המתאים להם.  

בנוסף, מסייעת ההדרכה להורים להתמודד עם אנשי מקצוע נוספים או מערכות פורמאליות משמעותיות המעורבות בחיי הילד והמשפחה (מערכת החינוך, בריאו
ת וכו´).

הדרכה הורית הינה תהליך קצר יחסית שאורך לרוב מספר חדשים בלבד. 


 

למי מתאימה הדרכה הורית?


הדרכה הורית מתאימה במצבים בהם ההורה נתקל בדילמות בהתמודדות עם קשיים של ילדו או הורים המאופיינים באי הסכמה לגבי דרכי הטיפול והתקשורת עם הילד. 

הדרכת הורים מתאימה הן להורים לילדים בגיל הרך והן להורים למתבגרים. מומלץ ששני ההורים ישתתפו בהדרכה, אך ניתן לקיימה בהשתתפותו של אחד ההורים בלבד. הדרכה הורית מתאימה כמובן גם במקרים של משפחות חד הוריות.  

במקרים של ילדים בגיל צעיר, ההדרכה ההורית מביאה לרוב תוצאות אפקטיביות ומהירות יותר מטיפול פרטני בילד.
לעיתים קרובות, הדרכת ההורים מתבצעת
במקביל לטיפול רגשי בילד. במקרה זה המדריך יהיה לרוב התרפיסט המטפל בילד. 


 

מי מוסמך להדריך הורים?


מדריך הורים חייב להיות איש טיפול בעל הכשרה וניסיון בטיפול בילד ונוער. 


במרכז עוצמות ההדרכה ניתנת ע"י תרפיסטים בעלי תואר שני, מומחים לטיפול בילד ונוער. 

bottom of page