top of page

טיפול בבני נוער

תקופת גיל ההתבגרות אינו שלב קל בחיים. מדובר בתקופה מורכבת הכוללת הרבה רגעים יפים אך גם אתגרים והתמודדויות בתחומים חברתיים, מגדריים, לימודיים ורגשיים. זאת במקביל לקשר המשפחתי שלא פעם מהווה אתגר מורכב בפני עצמו. לא אחת חווה הנער תחושות של בדידות, פחדים, הרגשה שאינו מובן ושינויים בדימוי העצמי. כל השינויים והסערות המאפיינות את גיל ההתבגרות יכולות להרגיש כמו מירוץ מטורף. מאפיין נפוץ בתקופה זו הוא תחושה שההורים לא יכולים להבין אותי ואת מה שאני עובר ובטח שלא יכולים לעזור לי. ממקום זה נמנעים רבים  מהנערים והנערות מלשתף את ההורים בחייהם ולבקש מהם עזרה. 

מסיבות אלה, טיפול רגשי בבני נוער עשוי להיות מקום בטוח המאפשר לעשות סדר ולהרגיש שהחיים יכולים גם להתנהל אחרת. מדי שבוע יש הזדמנות לדבר את מה ששומרים בבטן ולא יודעים איך להגיד בקול רם, בשיחה או באמצעים השלכתים (אומנותיים). 

המטפל מהווה עבור הנער/ה מבוגר בעל ידע וניסיון. העובדה שהוא אינו ההורה מקלה על הנער/ה לשתף אותו בתכנים אישיים ולהתייעץ איתו. זאת, בלא שיתייחס לדברים באופן שיפוטי, מאשים או חרדתי ודאגני מדי. 

הטיפול הרגשי והקשר עם המטפל עוזר לבני נוער עוזר לפתח את האינטואיציה ואת העולם הרגשי וכן להתנסות במערכת יחסים נורמטיבית ומקבלת.  

ברוב המקרים הטיפול הפרטני בנער/ה משלב מפגשים של המטפל עם ההורים ומפגשים משותפים (הורים וילדים) בהתאם לצורך. 

bottom of page